CO2-Prestatieladder stand van zaken

26 september 2017 - Elk half jaar wordt gekeken naar de voortgang van de werking van de CO2-Prestatieladder binnen Gebr. de Ronde. Dit wordt gedaan of in de Directiebeoordeling of in een apart verslag. Op onze website is een samenvatting geplaatst van het verslag over het eerste half jaar van 2017.
In het eerste half jaar van 2017 is ruim 230 ton CO2 uitgestoten, dit is 20 ton meer dan in 2015. De stijging wordt grotendeels verklaard door het gebruik van meer materieel. De gemiddelde uitstoot per machine voor de eerste helft van 2017 is 5,43 ton en voor de eerste helft van 2015 is dit 5,54 ton, er is dus sprake van een afname van 2% in 2017 ten opzichte van 2015. Wanneer per scope gekeken wordt is bij zowel scope 1 als 3 een daling van de gemiddelde uitstoot per machine/per medewerker te zien ten opzichte van 2015. Voor scope 2 geldt dat meer groene stroom wordt teruggeleverd dan dat grijze stroom wordt geleverd; hierdoor is er geen CO2 uitstoot op deze scope.
 
Een groot deel van CO2-reductie kan volgens ons worden behaald door bewustwording bij de medewerkers. Daarom wordt regelmatig met de medewerkers gesproken over de voortgang van de doelstellingen en over wat zij kunnen doen om de uitstoot te verkleinen. Ook wordt de medewerkers regelmatig gevraagd of zij nog tips of ideeën hebben om onze uitstoot te verkleinen. Zo werd recentelijk door een van de medewerkers voorgesteld om de kilometerstanden van de bedrijfsauto's per kwartaal bij te houden. Hij dacht namelijk dat we op die manier een stijging van het dieselverbruik kunnen verklaren, als ook het aantal verreden kilometers is gestegen. Op 1 juli heeft daarom de eerste vastlegging van de kilometerstanden plaatsgevonden. Wij zijn benieuwd naar de uitkomsten hiervan. Mocht u dit lezen en ook nog tips of ideeën hebben, dan horen wij het graag! U kunt ons bereiken per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..