Week van de teek

16 april 2018 - Deze week is het weer een 'Week van de Teek', een week waarin extra aandacht wordt besteed aan de risico's van een tekenbeet en het belang van het systematisch controleren van uw lichaam indien u buiten hebt gewerkt of hebt gerecreƫerd. Deze week wordt georganiseerd door diverse instanties waaronder een aantal arbodiensten en het RIVM. Door hen is vandaag ook een artikel gepubliceerd waarin aangegeven wordt dat het aantal Lyme gevallen (de ziekte die u bij een tekenbeet kan oplopen) flink is gestegen, in de laatste twintig jaar is dit ruim verviervoudigd. Een link naar het volledige artikel vindt u hier
 
Omdat ook onze medewerkers het risico lopen om gebeten te worden door een teek, besteden wij elk jaar opnieuw aandacht aan dit onderwerp. Tijdens onze toolbox aanstaande vrijdag zal daarom het systematisch controleren van het lichaam weer centraal staan.
 
Wilt u weten hoe u zichzelf kunt controleren? Kijk dan eens op de site van de Week van de Teek. Hier vindt u informatie en onder het kopje 'Voorlichting' een filmpje en leaflets over de systematische controle.
 

Bron afbeelding: https://www.weekvandeteek.nl/