Voortgang CO2-prestatieladder

24 oktober 2018 - De werking van de prestatieladder binnen onze organisatie wordt elk half jaar beoordeeld. Er wordt onder andere gekeken naar de vastgestelde actiepunten uit de directiebeoordeling en naar de uitstoot in het eerste half jaar, waarbij deze wordt vergeleken met de uitstoot in eerdere jaren, daarnaast wordt beoordeeld of voldoende gecommuniceerd is en of actief is geparticipeerd bij initiatieven. 

In het eerste half jaar van 2018 zijn alle in de directiebeoordeling vastgestelde actiepunten uitgevoerd, zo is een doelstelling opgesteld naar aanleiding van de ketenanalyse en is een toolbox gepland en gehouden over het onderwerp “Economisch rijden”. Hierbij werden de medewerkers vragen gesteld met betrekking tot de meest gewenste rijstijl, zoals: In welke versnelling rijd je op een 50 km weg? Je gaat je bandenspanning controleren, wanneer doe je dit?

De totale uitstoot in het eerste half jaar van 2018 bedroeg 251 ton CO2. Dit is een absolute toename van ongeveer 40 ton CO2 ten opzichte van 2015, maar relatief gezien is in 2018 een afname gerealiseerd ten opzichte van 2015; wanneer namelijk de uitstoot per aantal machines wordt berekend neemt de uitstoot per machine af. Op de speciale pagina op onze website is de gehele samenvatting van de uitgevoerde beoordeling te vinden.

Zoals u misschien heeft gemerkt zijn er in de laatste periode geen nieuwsbrieven verstuurd. Dit komt door wijzigingen in de wet (AVG). Wilt u toch op de hoogte gehouden worden? Meldt u dan aan per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heeft u na het lezen van de beoordeling nog vragen of heeft u juist ideeën om onze uitstoot nog verder te verminderen, dan horen wij dit natuurlijk graag! U kunt contact opnemen met ons per telefoon op 0345 501770 of per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..