Onkruidbestrijding

Uit TNS NIPO onderzoek is gebleken dat onkruid de grootste ergernis is onder tuin- en balkonbezitters. Maar onkruid roept ook irritaties op bij bewoners die zich ergeren aan de vervuiling van hun woon- en leefomgeving. Gebr. de Ronde verhelpt deze ergernis met doeltreffende onkruidbestrijding. Het verwijderen van onkruid gebeurt door middel van mechanische of chemische bestrijding.
 
Veel groen tussen tegels of klinkers is nadelig voor de toegankelijkheid, veiligheid (denk aan uitglijden) en levensduur van verhardingen. Bij onkruidbestrijding op verhardingen werken we volgens de DOB-methode. DOB staat voor Duurzaam OnkruidBeheer op verhardingen. Onkruidbestrijding volgens deze methode is gericht op een effectieve onkruidbestrijding tegen een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 
Om duurzaam onkruidbeheer uit te voeren maakt Gebr. de Ronde gebruik van een milieuvriendelijke en kosteneffectieve spuitmethode door de selectieve behandeling van onkruid. We hebben hiervoor een Quad met Weed-it Select Spray. Dit systeem heeft infrarood sensoren waardoor niet de gehele bestrating, maar alleen het onkruid bespoten wordt met een chemisch middel. De spuitwerkzaamheden worden uitgevoerd door ervaren vakmannen met bewijs van vakbekwaamheid (voorheen spuitlicentie).
 
Veranderende regelgeving
Gemeenten moeten, volgens de huidige plannen, overstappen naar niet-chemische onkruidbestrijding op verhardingen. We gaan in op deze ontwikkeling en mogelijke alternatieve methodes in dit nieuwsbericht: ontwikkelingen in onkruidbestrijding.
 
Ontzorgd worden in uw onkruidbeheer? Neem vrijblijvend contact met ons op.
 
Onkruidbestrijding 1Onkruidbestrijding 2