Voortgang CO2-prestatieladder

24 oktober 2018 - De werking van de prestatieladder binnen onze organisatie wordt elk half jaar beoordeeld. Er wordt onder andere gekeken naar de vastgestelde actiepunten uit de directiebeoordeling en naar de uitstoot in het eerste half jaar, waarbij deze wordt vergeleken met de uitstoot in eerdere jaren, daarnaast wordt beoordeeld of voldoende gecommuniceerd is en of actief is geparticipeerd bij initiatieven. 

In het eerste half jaar van 2018 zijn alle in de directiebeoordeling vastgestelde actiepunten uitgevoerd, zo is een doelstelling opgesteld naar aanleiding van de ketenanalyse en is een toolbox gepland en gehouden over het onderwerp “Economisch rijden”. Hierbij werden de medewerkers vragen gesteld met betrekking tot de meest gewenste rijstijl, zoals: In welke versnelling rijd je op een 50 km weg? Je gaat je bandenspanning controleren, wanneer doe je dit?

De totale uitstoot in het eerste half jaar van 2018 bedroeg 251 ton CO2. Dit is een absolute toename van ongeveer 40 ton CO2 ten opzichte van 2015, maar relatief gezien is in 2018 een afname gerealiseerd ten opzichte van 2015; wanneer namelijk de uitstoot per aantal machines wordt berekend neemt de uitstoot per machine af. Op de speciale pagina op onze website is de gehele samenvatting van de uitgevoerde beoordeling te vinden.

Zoals u misschien heeft gemerkt zijn er in de laatste periode geen nieuwsbrieven verstuurd. Dit komt door wijzigingen in de wet (AVG). Wilt u toch op de hoogte gehouden worden? Meldt u dan aan per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heeft u na het lezen van de beoordeling nog vragen of heeft u juist ideeën om onze uitstoot nog verder te verminderen, dan horen wij dit natuurlijk graag! U kunt contact opnemen met ons per telefoon op 0345 501770 of per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nieuwe MAN vrachtwagen

27 juli 2018 - vorige week donderdag was het zover: onze nieuwe vrachtwagen werd afgeleverd! De MAN is geleverd door Rosier van den Bosch en is in nauwe samenwerking tussen onze directie, onze vrachtwagenchauffeur en de medewerkers van Rosier van den Bosch en Hyva samengesteld. De nieuwe vrachtwagen is qua uiterlijk vergelijkbaar met onze vorige vrachtwagen, zoals ook op onderstaande foto te zien. Wel zijn een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige vrachtwagen; zo is de nieuwe vrachtwagen uitgerust met een EURO 6 motor en heeft hij een start-stopsysteem op de kraan.

We hopen op veel veilige kilometers!

 

   Vrachtwagens   Vrachtwagen (nieuw)

Nieuwe gazonmaaiers

30 april 2018 - Na een koud en nat voorjaar is het maaiseizoen weer begonnen en zijn onze medewerkers hard aan de slag gegaan met het maaien van onder andere de gazons en grasvelden in de Gemeente Zeist.

Aanvullend op ons materiaal hebben wij twee nieuwe gazonmaaiers gekocht. Allereerst een Stiga Park Pro IX met een Pro EL QuickFlip maaidek van 1,25 m. Deze machine kenmerkt zich door zijn compactheid en flexibiliteit en wordt ingezet op kleine locaties waar hoge kwaliteit wordt verwacht.

Daarnaast is, om aan de wensen van onze opdrachtgever te voldoen, ook een nieuwe LT-F3000 Triple Turf Klepelmaaier aangeschaft. Deze machine is, zoals op de foto's te zien, uitgerust met een drietal maaidekken. Deze Klepelmachine is uitermate geschikt om te gebruiken bij gazons en grasvelden die met een mindere frequentie worden gemaaid en waarbij het gras dus langer is.

Denk jij bij het zien van deze machines, daar wil ik ook op werken!? Wij zijn nog steeds op zoek naar ervaren en gemotiveerde medewerkers. Neem snel contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0345 - 501770.

We hopen op een mooi zomer- en maaiseizoen!

  

Innovatiebijeenkomst: op weg naar een klimaatneutrale infra

3 juli 2018 - Op 21 juni werd in de metaal Kathedraal te Utrecht een innovatiebijeenkomst georganiseerd door de SKAO. Tijdens deze bijeenkomst stond het onderzoek van Romée de Blois centraal. Zij heeft onderzoek gedaan naar of en hoe de infra in 2050 klimaatneutraal kan worden. Ze heeft hierbij gekeken naar drie materialen die veel uitstoot veroorzaken; beton, staal en asfalt. Tijdens de bijeenkomst heeft zij haar onderzoek en de resultaten gepresenteerd. Zo kwam uit haar onderzoek naar voren dat door het hergebruik van deze drie materialen een groot deel van de uitstoot (onder andere op de winning van grondstoffen) voorkomen kan worden. Belangrijke conclusie is dat de infra klimaatneutraal kan zijn in 2050, maar dat de gehele sector flink aan de slag moet om deze doelstelling te kunnen behalen.

Na het plenaire gedeelte van de middag waren er diverse workshops waar aan deel genomen kon worden. Voor Gebr. de Ronde was Jorieke bij de middag aanwezig en zij koos als eerste voor de workshop 'Beton'. In het eerste deel van de workshop is dieper ingegaan op het onderzoek van Romée. Zij heeft in haar onderzoek diverse manieren bekeken om beton te vervangen / te verduurzamen, welke worden besproken. Zo bestaat het product CEM III Hoogovencement welke een stuk CO2 vriendelijker is dan gewoon cement of een bacterie die beton kan herstellen. Het tweede deel van de workshop bestond uit het in groepjes van 4 à 5 personen brainstormen over een aantal vragen, zoals wat opdrachtgevers kunnen of moeten doen om innovatie te stimuleren.

De tweede workshop die Jorieke heeft gekozen was 'Brandstoftransitie'. In het eerste deel van deze workshop presenteert Kornelis Blok (TU Delft) zijn onderzoek naar de brandstoftransitie in de infra. Hij laat een tabel uit zijn onderzoek zien met het aandeel van de diverse brandstoffen voor de periode vanaf nu tot 2050. Waar nu diesel het allergrootste aandeel heeft (zo'n 90%) zal dit aandeel in 2050 helemaal weg zijn, net als die van LNG. Het gebruik van elektriciteit neemt toe; de ontwikkelingen gaan snel. Kornelis noemt als voorbeeld van Siemens die vrachtwagens wil produceren die werken als trolley en ook in de binnenvaart zijn ze bezig met het produceren van volledig elektrische schepen. Waterstof neemt in 2050 een ander groot deel in; dit kan, indien juist geproduceerd, net zo schoon zijn als elektriciteit. Biodiesel en biogas blijven aanwezig, maar omvatten maar een klein percentage van het totaal. In het laatste deel van de workshop wordt er gediscussieerd over diverse stellingen met betrekking tot de rol van opdrachtgevers en of 100% klimaatneutraal wel mogelijk is.

Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit onderwerp? Neemt u dan contact met ons op: 0345 - 501770. Voor meer informatie over dit en het verminderen van uitstoot, verwijzen wij u graag naar de website van de SKAO.

Week van de teek

16 april 2018 - Deze week is het weer een 'Week van de Teek', een week waarin extra aandacht wordt besteed aan de risico's van een tekenbeet en het belang van het systematisch controleren van uw lichaam indien u buiten hebt gewerkt of hebt gerecreëerd. Deze week wordt georganiseerd door diverse instanties waaronder een aantal arbodiensten en het RIVM. Door hen is vandaag ook een artikel gepubliceerd waarin aangegeven wordt dat het aantal Lyme gevallen (de ziekte die u bij een tekenbeet kan oplopen) flink is gestegen, in de laatste twintig jaar is dit ruim verviervoudigd. Een link naar het volledige artikel vindt u hier
 
Omdat ook onze medewerkers het risico lopen om gebeten te worden door een teek, besteden wij elk jaar opnieuw aandacht aan dit onderwerp. Tijdens onze toolbox aanstaande vrijdag zal daarom het systematisch controleren van het lichaam weer centraal staan.
 
Wilt u weten hoe u zichzelf kunt controleren? Kijk dan eens op de site van de Week van de Teek. Hier vindt u informatie en onder het kopje 'Voorlichting' een filmpje en leaflets over de systematische controle.
 

Bron afbeelding: https://www.weekvandeteek.nl/