Zomervakantie 2019

19 juli 2019 - Ook voor ons komt de zomervakantie er weer aan. Vanaf maandag 29 juli vieren wij vakantie en zijn wij voor drie weken niet of zeer slecht bereikbaar. Uw oproep kan in deze periode onbeantwoord blijven en ook een reactie op uw mail kan langer duren dan u van ons gewend bent. Onze excuses hiervoor. Vanaf 19 augustus zijn wij er weer en staan wij weer voor u klaar. 
 
We wensen iedereen een heel fijne vakantie! 

Unieke vondst in Beusichem

8 juli 2019 - Begin 1900 werd een tramlijn tussen Tiel - Buren - Culemborg ingewijd. Na enkele jaren werd deze lijn ook weer gesloten, waarna het straatbeeld weer teruggebracht werd in de oorspronkelijke staat. Ruim 100 jaar na het sluiten van de stoomtrein Tiel - Buren - Culemborg is een unieke vondst gedaan; een deel van de rails werd in een tuin in Beusichem gevonden. Met deze vondst is weer een stukje geschiedenis zichtbaar geworden.
 
Zoals in onderstaand krantenartikel is te lezen hebben wij in de afgelopen jaren op verschillende locaties de tramrails ‘teruggebracht’ door gekleurde stenen in het straatwerk aan te brengen, waar de tram vroeger liep. U kunt dit zien aan de Smalriemseweg te Beusichem, de Havendijk te Culemborg en de Buitenhuizenpoort te Buren.

We zijn er trots op dat we een bijdrage hebben mogen leveren aan het zichtbaar worden van dit stukje historie.
 
Onderstaande foto is het artikel dat in de Culemborgse Courant op 10 april 2019 is geplaatst. Tekst en foto door dhr. R. van de Velde.
 
 
 
 
 

Verkeersmaatregelen Koenestraat te Amerongen

16 april 2019 - Begin april zijn wij voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug begonnen met het project "Verkeersmaatregelen Koenestraat te Amerongen". In Amerongen is veel overlast van water, onder andere door regenwater dat van de berg naar beneden stroomt. Verhelpen van deze wateroverlast en het verbeteren van verkeersmaatregelen wordt in dit project gecombineerd uitgevoerd.
 
In de eerste fase is het stuk tussen de Bergweg, Jan van Zutphenweg, Koenestraat en Holleweg aangepakt. Zoals op onderstaande foto's is te zien, zijn diverse infiltratieputten aangebracht onder de rijbaan. In deze putten wordt het regenwater opgevangen en opgeslagen, waarna het langzaam aan de bodem wordt afgegeven. Doordat het regenwater niet in het riool wordt opgevangen wordt voorkomen dat de rioleringen overstromen.
 
De eerste fase is afgelopen vrijdag afgerond en direct in gebruik genomen voor de wielerronde Veenendaal-Veenendaal, zoals ook op één van onderstaande foto's te zien.
 
Koenestraat Fase 1 - 1  Koenestraat Fase 1 - 2  Koenestraat Fase 1 - 3
 
Koenestraat Fase 1 - 4  Koenestraat Fase 1 - 5  Koenestraat Fase 1 - 6

Alle geplaatste foto's zijn gemaakt door dhr. M.C. Keur in opdracht van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Nieuw materieel Toro 4000D

25 april 2019 - Het maaiseizoen begint weer, waardoor wij ook dit jaar weer geïnvesteerd hebben in nieuw materieel.
 
Een voorbeeld van nieuw materieel is een nieuwe Toro 4000D. Dit is een gazonmaaier welke voldoet aan de voorschriften van Tier 4 Final en heeft een dieselpartikelfilter (ook wel roetfilter genoemd). Roetfilters vangen grote delen van de schadelijke roetdeeltjes op die uit dieselmotoren komen. Deze deeltjes ontstaan door de onvolledige verbranding van de diesel. Het filter houdt de deeltjes tegen en laat deze met regelmaat verbranden. Hierdoor zijn de uitlaatgassen van deze machine een stuk schoner dan van de meeste machines zonder dit systeem.
 
We hopen weer op een mooi maaiseizoen!
 
IMG-20190418-WA0007d

Hercertificatie CO2-prestatieladder niveau 5

18-04-2019 Eind maart heeft de hercertificatie-audit plaatsgevonden voor de CO2-prestatieladder niveau 5. Met trots kunnen wij melden dat wij met goed gevolg deze audit hebben afgerond. Hiermee hebben wij onze certificaat op niveau 5 verlengd!
                                                                                                                                              
 
Naar aanleiding van de audit zijn een aantal verbeterpuntjes voorgesteld, waaronder het beschrijven van ons beleid op de website. Deze was nu vrij summier beschreven en stond in stukjes verspreid op de website. Dit is direct aangepast, waardoor deze ons beleid onder het kopje MVO terug te vinden is.
 
Vorige week maandag was de start van een nieuw kwartaal, waardoor we de uitstootcijfers van het eerste kwartaal in kaart hebben gebracht. In onderstaand overzicht zijn de gegevens over kwartaal 1, 2019 te vinden.
De totale uitstoot in deze periode betrof 87,34 ton CO2. In vergelijking met vorig jaar is dit een daling ruim 14 ton CO2! We hopen dat we deze trend de komende kwartalen door kunnen zetten.
 
Naamloos